Bloomberg: Το Eurogroup συμφώνησε για το δάνειο-γέφυρα 7 δισ. ευρώ

To Εurogroup συμφώνησε επί της αρχής να δοθεί δάνειο-γέφυρα ύψους 7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. To δάνειο-γέφυρα θα ανακοινωθεί την Παρασκευή αφού θα έχουν ψηφίσει τα εθνικά κοινοβούλια για τη συμφωνία. Ήδη το “πράσινο φως” μετά τη γαλλική Βουλή έδωσε σημερα η φινλανδική, αργότερα σήμερα συνεδριάζει η ολλανδική και η βελγική, ενώ την Παρασκευή συνέρχεται η γερμανική.

Το δάνειο προορίζεται να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της χώρας μέχρι το τέλος Ιουλίου. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα απαιτηθούν κι άλλες εγκρίσεις με κυριότερη εκείνη του Ecofin, δηλαδή του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών των 28 χωρών της ΕΕ.

Οι συγκλίνουσες πληροφορίες θέλουν τo δάνειο να είναι διαρκείας 3 μηνών και η απόφαση θα ληφθεί από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό EFSM, που τελεί υπό την αιγίδα της Κομισιόν.

Το EFSM θα πρέπει να αντλήσει τα λεφτά από την αγορά εγκαίρως ώστε να έχουν κατατεθεί μέχρι τη Δευτέρα σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος ώστε να αποπληρωθούν εγκαίρως τα 3,4 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ, καθώς και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ ύψους 1,6 δισ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος