Χαμηλή πτήση για το Χρηματιστήριο Αθηνών σε υποτονικό κλίμα

Απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών στον απόηχο της υποβάθμισης του από τον οίκο FTSE το περασμένο Σάββατο και των μικτών τάσεων που επικρατούσαν στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών υποχωρούσε 0,83% στις 668,25 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Ο τζίρος διαμορφωνόταν στα 8 εκ. ευρώ στις 12:52 μ.μ.

Οι μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης είχαν αρνητικό πρόσημο με εξαίρεση εκείνες του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ, της Τρία Εψιλον και της ΓΕΚ-Τέρνα που κέρδιζαν 1,01%, 0,39%, 0,22% και 0,39%.

Η πρόσφατη αξιολόγηση της S&P για την ελληνική οικονομία δεν έδειχνε να επηρεάζει. Η αξιολόγηση δεν εμπεριείχε αρνητικές εκπλήξεις.

Ο οίκος S&P διατήρησε τις αξιολογήσεις “CCC+” και “C” για το μακροπρόθεσμο και βραχυπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας, διατηρώντας σταθερό outlook. Ο S&P προβλέπει ότι η Ελλάδα θα εμφανίσει ύφεση 3% για φέτος.

Ομως, ο οίκος αξιολόγησης FTSE αποφάσισε να υποβαθμίσει το Χρηματιστήριο Αθηνών στη κατηγορία των “advanced emerging” από τον Μάρτιο του 2016. Η υποβάθμιση επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία των συμμετεχόντων αλλά οι επιπτώσεις σε επίπεδο ρευστοποιήσεων δεν μπορεί να προσδιορισθεί εύκολα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος