Χρηματοδότηση μέχρι 100% από το ΕΣΠΑ σε νεοφυείς επιχειρήσεις (vid)

Στη δημιουργία πολύ μικρών, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση στην καινοτομία, και στην αύξηση της απασχόλησης σε μικρές επιχειρήσεις, στοχεύει το πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του νέου ΕΣΠΑ.

Διέξοδο σε νέους επιστήμονες για να ανακοπεί το κύμα φυγής στο εξωτερικό φιλοδοξεί να δώσει το ΕΣΠΑ, αφού μέσω νέου προγράμματος, θα διατεθούν 120 εκατ ευρώ για την επιδότηση έως και 100% για την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και θα διαρκέσει ως και τις 27 Απριλίου, ενώ τα δικαιολογητικά θα προσκομίζονται μετά την έγκριση της αίτησης.

Ταυτόχρονα μπαίνει τέλος στις εγγυητικές επιστολές που έπρεπε να δίνουν μέχρι τώρα οι τράπεζες σε κάθε επιχειρηματία που δεν είχε κεφάλαιο για να μπορέσει να πάρει προκαταβολικά το 40% της επιδότησης και να μπορέσει έτσι να καλύψει τις δαπάνες του.

Για πρώτη φορά θα μπαίνει σε ειδικό λογαριασμό του δικαιούχου όλο το ποσό της επιδότησης από το ΕΣΠΑ. Όμως θα μένει κλειστός και θα λειτουργεί ως εγγύηση για την χρηματοδότηση του, από την τράπεζα.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν νέοι άνω των 25 ετών, οι οποίοι κατά την υποβολή της αίτησης είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας, ενώ θα τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια.

Οι καινοτόμοι τομείς που χρηματοδοτούνται είναι:

  • Αγροδιατροφή/-Ενέργεια-Περιβάλλον
  • Εφοδιαστική Αλυσίδα
  • Τεχνολογίες Πληροφορικής
  • Υγεία – Φάρμακα
  • Υλικά – Κατασκευές

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ-1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΖΥ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος