Δ. Παπαδημούλης: “Το ΔΝΤ θέλει συμφωνία” – Ν.Ξυδάκης: “Αναμένουμε ταχεία αξιολόγηση”

“Το ΔΝΤ θέλει συμφωνία, ενώ ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κουαρτέτο των θεσμών, Ντέκλαν Κοστέλο, εκτιμά ότι “οι διαφορές μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών μπορούν να γεφυρωθούν”, τόνισε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που είχε με τον Ντέκλαν Κοστέλο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε “αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος Απριλίου μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος”.

“Κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Ντέκλαν Κοστέλο ενημέρωσε την ελληνική αντιπροσωπεία ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επιθυμεί συμφωνία και έχει πάψει να ζητά πράγματα πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί τον περασμένο Αύγουστο”, διευκρίνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

“Αναμένουμε μια ταχεία και ακριβοδίκαιη αξιολόγηση“, ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης, υπογραμμίζοντας ότι: “Δεν θέλουμε ούτε χατίρια ούτε χάδια, αλλά την άρση της ιδιότυπης ομηρίας στην οποία βρίσκεται η ελληνική δημόσια σφαίρα”.

Αναφερόμενος στον πολιτικό έλεγχο των μνημονίων εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Αύγουστο, ο Νίκος Ξυδάκης έκανε λόγο για “ιστορική στιγμή τόσο για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, όσο και για την αναβάθμιση του ευρωπαϊκού και του ελληνικού κοινοβουλίου”.

Αντιπροσωπεία κοινοτικών αξιωματούχων εγκαινίασαν τον πολιτικό έλεγχο των μνημονίων εντός της ελληνικής Βουλής, σε ειδική συνεδρίαση με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπό τον πρόεδρό της Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι τάχθηκε “υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους –όχι με κούρεμα-, μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση”.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ, ΕΡΤ1, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος