Deutsche Bank: Ισως τα χειρότερα να είναι πίσω για την Ελλάδα

Η Ελλάδα οδεύει προς την σταθερότητα αν και υπάρχουν εμπόδια αναφέρει η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank σε σημείωμά της. Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και η λαϊκή υποστήριξη στο ευρώ είναι τα δυο κλειδιά για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

«Τον Αύγουστο υπήρξαν δύο σημαντικές εξελίξεις στην Ελλάδα: η επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και η προκήρυξη νέων εκλογών την 20ή Σεπτεμβρίου», τονίζει η Deutsche Bank.

Πάντως, ο οικονομολόγος της τράπεζας προειδοποιεί ότι η οικονομία θα υποφέρει από την επιβολή των capital controls και την δημοσιονομική λιτότητα, όμως επισημαίνει ότι “τα χειρότερα ίσως να είναι πίσω μας στα τέλη του έτους».

Η γερμανική τράπεζα παρατηρεί ότι η Ελλάδα δείχνει να επιθυμεί να συζητήσει εποικοδομητικά με τους πιστωτές αντί να συγκρουσθεί.

Η ισχυρή λαϊκή στήριξη προς το ευρώ, η οποία παραμένει ισχυρή μέχρι στιγμής, θεωρείται κλειδί. Σύμφωνα με την γερμανική τράπεζα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την βελτίωση των προοπτικών τους επόμενους μήνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος