Διμερή Επιμελητήρια: Βιώσιμη συμφωνία αλλά και μεταρρυθμίσεις

Αμοιβαίες υποχωρήσεις για μία μακροχρόνια βιώσιμη συμφωνία αλλά και μεταρρυθμίσεις ζητούν οι διοικήσεις διμερών Επιμελητηρίων.

Την ανάγκη διαφύλαξης της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωζώνη ως αναγκαίας προϋπόθεσης για τη συνέχιση της λειτουργίας της εθνικής οικονομίας, επισημαίνουν οι διοικήσεις της Ένωσης διμερών Ελληνο-Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων, του Ελληνοϊσραηλινού, του Ελληνοκινεζικού και του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, προτρέποντας τους Έλληνες να απαντήσουν με «ναι» στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη στο προγραμματισμένο για την Κυριακή δημοψήφισμα.

Με κοινή τους δήλωση τονίζουν την ανάγκη αμοιβαίων υποχωρήσεων, ώστε να διασφαλιστεί μία βιώσιμη και μακροχρόνια λύση και επισημαίνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητη συνθήκη για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της επανεκκίνηση της οικονομίας.

Συγκεκριμένα “οι μεταρρυθμίσεις που τελικά καμία κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, ουσιαστικά δεν επιχείρησε, εκτός από απαραίτητες, δεν έχουν το παραμικρό δημοσιονομικό ή ατομικό οικονομικό κόστος“.

«Οι μεταρρυθμίσεις αυτές μπορούν, ακόμη και τώρα, αν αποφασιστούν και εφαρμοστούν, να φέρουν την ανάπτυξη», αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση και προσθέτουν ότι η χώρα έχει ανάγκη άμεσων επενδύσεων, οι οποίες, λόγω των συνθηκών, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθούν από το Δημόσιο ή ελληνικά ιδιωτικά κεφάλαια και υπολογίζεται πως ανέρχονται, μέχρι το τέλος του 2020, στο ύψος των 150 δισ. ευρώ.Ο στόχος αυτός μέσα στο υφιστάμενο περιβάλλον της διεθνώς διαθέσιμης ρευστότητας είναι εφικτός», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος