DW: H Eλλάδα προκαλεί κόντρες στο κόμμα της κ.Μέρκελ

Φωτιές έχουν ανάψει οι δηλώσεις του Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτική ομάδας των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) της κ. Μέρκελ στις τάξεις των βουλευτών-ανταρτών που καταψήφισαν την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα τον Ιούλιο μεταδίδει η Deutsche Welle.

Ο κ. Κάουντερ προειδοποίησε όλους τους βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης που καταψήφισαν την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα ότι δεν πρόκειται να προταθούν στο μέλλον για συμμετοχή σε σημαντικές κοινοβουλευτικές επιτροπές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βουλευτές στέλνονται στις επιτροπές για να εκπροσωπούν τη θέση της κοινοβουλευτικής ομάδας: «Εκείνοι που έχουν ψηφίσει ‘όχι’ δεν μπορούν να παραμείνουν σε επιτροπές όπου απαιτείται η διατήρηση της πλειοψηφίας, επί παραδείγματι, στις επιτροπές προϋπολογισμού και ευρωπαϊκών υποθέσεων,» ανέφερε σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Αν και εκπρόσωπός του επιχείρησε να ανασκευάσει εν μέρει τις δηλώσεις, λέγοντας ότι ο κ. Κάουντερ δεν προτίθεται να απομακρύνει βουλευτές από επιτροπές, αρκετοί βουλευτές της CDU/CSU από το στρατόπεδο των ανταρτών, αντέδρασαν οργισμένα.

Ενας βουλευτής τον κατηγόρησε ότι καταπατά την ελευθερία της έκφρασης που είναι θεμελιωμένη στο Σύνταγμα. Αλλος δήλωσε στη Bild ότι ο κ.Κάουντερ τιμωρούσε βουλευτές που δεν τηρούσαν τη γραμμή του κόμματος από το 2013, προσθέτοντας ότι προφανώς η μέθοδος αυτή μετατρέπεται σε αρχή της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος