DW: H γερμανική κυβέρνηση θέλει πρώτα αξιολόγηση, μετά ανακεφαλαιοποίηση

Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο να ολοκληρωθεί επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πριν την εκταμίευση των ποσών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου οικονομικών στην Deutsche Welle (DW).

Η DW επικοινώνησε με το γερμανικό υπουργείο οικονομικών με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού Wirtschaftswoche σύμφωνα με το οποίο η EKT επιδιώκει να χαλαρώσει τους όρους που συμφωνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο του τρίτου πακέτου διάσωσης για την εκταμίευση ποσού μέχρι 25 δις ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες.

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Γερμανία Γιώργος Παππάς ανέφερε επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση συσχετίζει την αξιολόγηση του προγράμματος με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με το Wirtschaftswoche, στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι άσκησε πιέσεις να δοθούν τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μέχρι τις 15 Νοέμβριου και όχι μετά την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος από τους δανειστές.

Το γερμανικό υπουργείο οικονομικών επιφυλάχτηκε για το περιεχόμενο του άρθρου, τονίζει η DW, προσθέτοντας ότι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος έχει επισημάνει πρόσφατα και το ΔΝΤ σύμφωνα με εσωτερική έκθεση που δημοσιοποίησε το περιοδικό Der Spiegel.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος