Ελληνικά φρούτα στην αγορά της Κίνας  

Μετά το ακτινίδιο, τον δρόμο για την μεγάλη  αγορά της  Κίνας  παίρνουν τέσσερα φρούτα ελληνικής παραγωγής. Πρόκειται για τα επιτραπέζια σταφύλια, τα δαμάσκηνα, τα κεράσια και τα πορτοκάλια.

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, απέστειλε στην Αρμόδια Κινεζική Αρχή AQSIQ (General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine) τους τεχνικούς φακέλους που αφορούν στην έναρξη διαδικασίας για την εξασφάλιση δυνατότητας εξαγωγής των τεσσάρων  ελληνικών φρούτων στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Το ενδιαφέρον από την πλευρά των εξαγωγέων και τα αιτήματα εξαγωγής εκκρεμούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα τεχνικά προβλήματα ξεπεράστηκαν και τα επίσημα αιτήματα κατατέθηκαν στην Κινεζική Αρχή.

Ανάλογα αιτήματα και ενδιαφέρον για εξαγωγές νωπών φρούτων υπάρχουν και για άλλες τρίτες χώρες (πχ Ινδία, Κορέα, κ.λ.π) και οι ελληνικές αρχές θα ανταποκριθούν προς όφελος των ελληνικών εξαγωγών και της εμπορικής διεξόδου των Ελλήνων παραγωγών και συσκευαστών/εξαγωγέων, ιδιαίτερα μετά και την επιβολή του ρωσικού εμπάργκο, σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος