Επέκταση της τραπεζικής αργίας με υπουργική απόφαση

Η τραπεζική αργία θα επεκταθεί με υπουργική απόφαση ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στην ert.gr. Η τραπεζική αργία λήγει απόψε.

“Η υπουργική απόφαση θα καθορίζει τις λεπτομέρειες (για την τραπεζική αργία),” συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, το ίδιο στέλεχος είχε δηλώσει ότι θα γινόταν σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο το απόγευμα με αντικείμενο την επέκταση της τραπεζικής αργίας και την συμμετοχή κορυφαίων τραπεζιτών. Η απόφαση συνδέετο με την αναμενόμενη απόφαση της ΕΚΤ να μην αυξήσει το όριο του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) την Τετάρτη.

Το ημερήσιο όριο ανάληψης, τυπικά τουλάχιστον, παραμένει στα 60 ευρώ, οι συνταξιούχοι, άνεργοι και μισθωτοί χωρίς κάρτες λαμβάνουν τα 120 ευρώ την εβδομάδα, ενώ δεν θα υπάρξει ακόμα πρόσβαση στις τραπεζικές θυρίδες.

Ταυτόχρονα το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα για δήθεν προετοιμασία έκδοσης χρεωγράφων για την πληρωμή μισθών και συντάξεων.

«Δημοσιεύματα αυτού του είδους στρέφονται κατά της χώρας και θεωρούνται επικίνδυνα σε μια περίοδο όπου οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή. Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλά παρόμοια δημοσιεύματα που διαψεύστηκαν από τα γεγονότα’», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Επίσης από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιών Εσόδων διευκρινίστηκε για μια ακόμα φορά ότι δεν επιβαρύνονται, ανεξάρτητα από με προσαυξήσεις και πρόστιμα ληξιπρόθεσμες οφειλές μετά τις 28 Ιουνίου που δεν θα πληρωθούν όσο διαρκεί η τραπεζική αργία .

Η τραπεζική αργία ανέκοψε και το ρυθμό υποβολής των φορολογικών
δηλώσεων. Τρεις εβδομάδες πριν να λήξει η προθεσμία έχουν υποβληθεί 2,7 εκ δηλώσεις από τα 5,8 εκ που αναμένονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος