Ερευνα της ΕΣΕΕ για το νέο φορολογικό καθεστώς

Στις αλλαγές φορολογίας για φυσικά πρόσωπα, προσωπικές εταιρείες, νομικά πρόσωπα και την φορολόγηση εισοδήματος από ακίνητη περιουσία αναφέρεται έκθεση της ΕΣΕΕ.

Οι νέες διατάξεις της Φορολογίας Εισοδήματος ομαδοποιούν σε μία κατηγορία μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και ασκούντες ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της θέσπισης μίας ενιαίας κλίμακας με κοινούς φορολογικούς συντελεστές και χορήγηση αφορολόγητου ορίου για όλες τις κατηγορίες των υπόχρεων, εξαιρουμένων των ατομικών επιχειρήσεων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, τονίζει η ανακοίνωση.

«…Παρά τη σημαντική αναφορά για ελάφρυνση του χρέους με επιμήκυνση και την αυξημένη 2η δόση των 5,7 δις ευρώ για καταβολή μέρους των οφειλών του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, το μαρτύριο για την οικονομία και τnν κοινωνία συνεχίζεται, καθώς οι εκκρεμότητες παραμένουν σε πολλά μέτωπα. Οι πολύ ενθαρρυντικές προβλέψεις για Συμφωνία με τους εταίρους προϋποθέτουν νομοθέτηση του πακέτου των αυξήσεων έμμεσων φόρων κατά 1,8 δις ευρώ, πώληση «κόκκινων» και μη δανείων, συμπληρωματικό μνημόνιο αντίληψης, τελική λίστα προαπαιτούμενων, δημιουργία προληπτικού μηχανισμού και δέσμη “παραμετρικών” μέτρων στο 3% του ΑΕΠ έως το 2018. Το μόνο βέβαιο είναι ότι, όταν εντέλει επιτευχθεί στις 24 Μαΐου η πολυπόθητη «Εαρινή Συμφωνία», οι μικρομεσαίοι θα κληθούμε να πληρώσουμε πολύ ακριβό τίμημα για να την παρακολουθήσουμε…,» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος