Αίρονται τα capital controls στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Aίρονται οι περιορισμοί στις χρηματιστηριακές συναλλαγές που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Ιούλιο με υπουργική απόφαση ανέφερε ο νέος επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί και είναι πιθανόν ακόμα και εντός της ημέρας να πάρει ΦΕΚ και να τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Σε αντίθεση με τους ξένους επενδυτές που δεν υπάγονται σε περιορισμούς, οι Ελληνες επενδυτές μπορούν να προβαίνουν στην αγορά μετοχών είτε με την χρήση φρέσκου χρήματος (μετρητά, εμβάσματα από το εξωτερικό), είτε με την χρήση μετρητών από την πώληση υφισταμένων μετοχών.

Στην υπουργική απόφαση θα προβλέπεται άρση και των περιορισμών που σήμερα ισχύουν στην αγορά και πώληση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, τόνισε.

Ο κ. Γκότσης εξέφρασε την πεποίθηση πως θα υπάρξει πλήρης άρση των capital controls για την οικονομία εντός του 2ου εξαμήνου του 2016.

Ο ίδιος θα εισηγηθεί στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (short selling) για τους τραπεζικούς τίτλους τουλάχιστον έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος