Αισιόδοξος ο Ντράγκι ότι θα κλείσει η πρώτη αξιολόγηση – Συνάντηση με Α. Τσίπρα στο Νταβός (vid)

Βέβαιος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο Νταβός, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και την δημοσιονομική προσαρμογή. O πρόεδρος της ΕΚΤ συναντήθηκε επίσης στο Νταβός με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την συνάντηση να γίνεται σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα σύμφωνα με την ελληνική πλευρά.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του ελληνικού προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων και υπήρξε απόλυτη συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΕΚΤ στην εκτίμηση ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

Σε άλλες δηλώσεις του, ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σήμερα σε σύγκριση με τον προηγούμενο Ιούνιο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι σημερινές διαπραγματεύσεις αφορούν κυρίως την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων μέχρι το 2018, το ασφαλιστικό σύστημα που πρέπει να γίνει βιώσιμο και την διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Η ταχύτητα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι σημαντικός παράγοντας, τόνισε, προσθέτοντας πως όσο γρηγορότερα τελειώσει τόσο νωρίτερα θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση η Ελλάδα και θα ξεκινήσει η ανάκαμψη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος