Γερμανία: Βαθιά διχασμένη η Bundestag

Το περιοδικό Der Spiegel, που τις τελευταίες ημέρες δεν αποκλείει ακόμη και να καταφύγει η Ανγκελα Μέρκελ σε ψήφο εμπιστοσύνης, επισημαίνει εκ νέου ότι η αβεβαιότητα μεταξύ των 631 Γερμανών βουλευτών δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη.

Το γερμανικό περιοδικό, επιχειρεί να δώσει χάρτη της γερμανικής βουλής, απαριθμώντας τους σκληρούς οπαδούς του Grexit (κυρίως από το CSU και το CDU), τους μετριοπαθείς για τους οποίους όμως η εμπιστοσύνη απέναντι στην Αθήνα έχει χαθεί, τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ (ομάδα που περιορίζεται στο αντιπολιτευόμενο κόμμα της Linke) και, τέλος, εκείνους που βαρούν «μία στο καρφί και μία στο πέταλο» ,όπως χαρακτηρίζεται ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ.

Ο τελευταίος που εκφράστηκε ήταν ο Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των CDU/CSU για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις. Ο Φρίντριχ (που προέρχεται από το βαυαρικό CSU) ενισχύει το στρατόπεδο του nein και σε νέα συνέντευξή του στη Rheinische Post τονίζει: Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να πουν “όχι”, και τώρα έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να πούμε επίσης όχι.

Όσον αφορά τον δεύτερο εταίρο του Μεγάλου Συνασπισμού, τους Σοσιαλδημοκράτες, το κλίμα -αν κρίνει κανείς από τις αναφορές του αντικαγκελάριου Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ- δεν διαφαίνεται σημαντικά καλύτερο, σύμφωνα με τα γερμανικά δημοσιεύματα που ομόφωνα προβλέπουν ότι: η Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται με τον ίδιο τρόπo, δηλαδή δεν θα δώσουν τίποτε χωρίς ανταλλάγματα.

Εφόσον λοιπόν εγκριθεί το ελληνικό αίτημα περί υπαγωγής στον ESM και δώσει το πράσινο φως και η Bundestag, η γερμανική κυβέρνηση αναμένεται να κατέβει στον «στίβο» της νέας διαπραγμάτευσης με μια σειρά κόκκινων γραμμών που έθεσαν οι επιφυλάξεις και οι ενστάσεις Γερμανών βουλευτών, σημειώνει η εφημερίδα Die Welt.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος