Γύρισε σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο Αθηνών

Απώλειες κατέγραφε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη μετά από ένα ήπιο ανοδικό άνοιγμα που το έφερε κοντά στις 700 μονάδες ενώ την ίδια ώρα οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούσαν στον απόηχο του σκανδάλου με την αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen.

O Γενικός Δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών υποχωρούσε 0,78% στις 688,15 μονάδες γύρω στις 11:40 π.μ. Οι καθοδικές μετοχές υπερτερούσαν των ανοδικών καθώς 15 μετοχές κέρδιζαν έδαφος και 34 έχαναν ενώ 11 μετοχές παρέμειναν αμετάβλητες.

Η αξία των συναλλαγών παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα για μια ακόμη συνεδρίαση, ξεπερνώντας μετά βίας τα 8,3 εκ. ευρώ στις 11:400 μ.μ.

Αναλυτές περίμεναν με ενδιαφέρον να πληροφορηθούν την σύνθεση της νέας κυβέρνησης και ιδιαίτερα τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν κύρια υπουργεία όπως το Οικονομικών όπου φαβορί εμφανίζεται ο κ. Τσακαλώτος.

Ενα άλλο θέμα που κεντρίζει το ενδιαφέρον της αγοράς είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η νέα συμφωνία έχει προβλέψει την διάθεση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των 25 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών.

Ομως, ξένοι ιδιώτες μέτοχοι και funds πιέζουν την ΕΕ και την ΕΚΤ για μια διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης που δεν θα τους αναγκάσει να καταγράψουν δραματικές απώλειες.

Οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούσαν με εξαίρεση εκείνη της Eurobank που προσπαθούσε να κρατηθεί στον αφρό.

Απο τις μη τραπεζικές μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, η ΕΧΑΕ, η Αεροπορία Αιγαίου, η MIG, η Jumbo, η ΓΕΚΤέρνα και η Folli-Follie κατέγραφαν κέρδη μέχρι 1,8% κατ’ ανώτατο.

Απώλειες της τάξης του 1,18% και 1,66% κατέγραφαν επίσης οι χρηματιστηριακοί δείκτες DAX και CAC στη Φρανκφούρτη και στο Παρίσι αντίστοιχα. Η μετοχή της Volkswagen πιεζόταν για μια ακόμη μέρα μετά την αποκάλυψη ότι η εταιρεία παραποίησε στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος