H Coca-Cola επενδύει 24 εκατ. ευρώ στο Σχηματάρι για να εξάγει στη Βουλγαρία

Σε  επένδυση 24 εκατ. ευρώ προχωρά η Coca-Cola Τρία Έψιλον επεκτείνοντας την μονάδα στό Σχηματάρι από όπου θα πραγματοποιείται το σύνολο της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας προς Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την εταιρία το Σχηματάρι θα παράγει το σύνολο του όγκου χυμών και το 96% του όγκου αναψυκτικών ενώ θα διακινεί το 67% των πωλήσεων της εταιρείας. «Από την ενισχυμένη μονάδα του Σχηματαρίου θα πραγματοποιείται το σύνολο της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας σε αναψυκτικά και χυμούς, με κύρια αγορά τη Βουλγαρία, καλύπτοντας το 100% των αναγκών της σε Coca-Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου”.

Το Σχηματάρι θα αποτελεί πλέον, σύμφωνα με την εταιρία, «τον κεντρικό άξονα της εταιρείας για το παραγωγικό, αποθηκευτικό και διανεμητικό της δίκτυο. Πέραν της υπάρχουσας δραστηριότητάς του, θα ενσωματώσει την παραγωγική και αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας του Βόλου και την αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς. Με τον τρόπο αυτό, αξιοποιείται πλήρως το πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική θέση του Σχηματαρίου σε σχέση με την τροφοδοσία της αγοράς, αναπτύσσονται συνέργειες, μειώνονται οι ενδοεταιρικές μεταφορές και βελτιστοποιείται η συνολική λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος