Η Ελλάδα πόλος έλξης Τούρκων τουριστών – Σε ελληνο-τουρκική έκθεση συμμετείχε το Επιμελητήριο Μαγνησίας

To νούμερο ένα «πελάτη» της Ελλάδας αποτελεί η Τουρκία, σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 3ης Ελληνο-τουρκικής έκθεσης EXPO AEGEAN που έγινε στην Μυτιλήνη και το Αϊβαλί, από τις 21 έως τις 23 Αυγούστου και στην οποία συμμετείχε και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Όσον αφορά στον τουριστικό τομέα, το 2014 επισκέφθηκαν την Ελλάδα ένα εκατομμύριο Τούρκοι τουρίστες, ενώ αντίστοιχα, 850.000 Έλληνες επισκέφθηκαν την Τουρκία. Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ως μέλος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, πρόβαλε την Μαγνησία  ως τουριστικό προορισμό των Τούρκων τουριστών, αλλά και την πλούσια ποικιλία των προϊόντων που παράγει ο Νομός. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο β’ αντιπρόεδρος κ. Κώστας Χαλύφας και η Οικονομική Επόπτρια κ. Ευδοκία Καπούλα.

Στο φόρουμ συμμετείχαν πολλοί Τούρκοι επιχειρηματίες, ενώ παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία για τις σχέσεις εμπορίου και τουρισμού μεταξύ των δύο γείτονων χωρών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το συνολικό εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 2014 ανήλθε σε 4,2 δισ. ευρώ. Οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε 3,1 δισ. ευρώ.

Οι συνολικές ελληνικές επενδύσεις την Τουρκία που έχουν πραγματοποιηθεί από 500 ελληνικές εταιρίες έχουν ξεπεράσει τα 8 δισ. ευρώ, ενώ οι τουρκικές επενδύσεις μόλις και μετά βίας φτάνουν τα 70 εκατ. ευρώ από οκτώ τουρκικές επιχειρήσεις.

Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών του φόρουμ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Μπασδάνης υπογράμμισε την ανάγκη να διευρυνθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που έχουν τόσα κοινά στοιχεία και ανέλυσε τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το Επιμελητήριο Μαγνησίας προς την κατεύθυνση αυτή, αναφερθείς στην συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε όλες σχεδόν τις πολιτισμικές και εμπορικές εκδηλώσεις (εκθέσεις, ημερίδες, φόρουμ κλπ) που έχουν γίνει μεταξύ των δύο χωρών για την προώθηση και προβολή της Μαγνησίας ως τουριστικό προορισμό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών του φόρουμ στο Αϊβαλί, η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τον πρόεδρο του εκεί Επιμελητηρίου κ. Ιμπραήμ Κανταρτζί, ο οποίος εκτός των άλλων πρότεινε την σύσταση επιτροπής η οποία θα αναλάβει την κοινή προβολή και προώθηση των δύο πλευρών σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του Εξωτερικού. Στην Επιτροπή αυτή θα συμμετέχει και το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Τέλος, από την πλευρά του ο κ. Αριστ. Μπασδάνης κάλεσε σύντομα τον κ. Κανταρτζί να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή μας.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος