Υπεγράφη η αγορά 30.000 τόνων ελληνικών καπνών από την Philip Morris παρουσία του πρωθυπουργού

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Philip Morris για την απορρόφηση ελληνικών καπνών υπεγράφη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Philip Morris International Ανδρέα Καλαντζόπουλο.

Όπως δήλωσε ο κ. Αποστόλου, με τη συμφωνία επισφραγίζεται αφ’ ενός η πρόθεση της Philip Morris να προμηθευτεί από τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές 30.000 τόνους καπνού στην τριετία 2016 – 2018 και αφ’ ετέρου η δέσμευση του υπουργείου να εφαρμόσει εκείνες τις πολιτικές που θα καταστήσουν ανταγωνιστική την παραγωγή ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου.

«Πρόκειται», ανέφερε, «για μια χαρακτηριστική περίπτωση συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που αποφέρει σημαντικά οφέλη σε όλους τους εμπλεκόμενους, ευνοεί την συλλογική δραστηριοποίηση και εκπροσώπηση των αγροτών, αλλά κυρίως, προσθέτει αξία στο μόχθο του Έλληνα καπνοκαλλιεργητή»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris κ. Καλαντζόπουλος εκτίμησε ότι η συμφωνία εγγυάται τη διαρκή βελτίωση της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών, μέσω σύγχρονων αγρονομικών προγραμμάτων, ποικιλιών υψηλής παραγωγικότητας, εκμηχάνισης της συγκομιδής, καινοτόμων συστημάτων ξήρανσης και κυρίως διαρκούς εκπαίδευσης των καλλιεργητών.

Η καλλιέργεια καπνών «ανατολικού τύπου» της Ελλάδας ανέρχεται σε 150.000 στρέμματα και στον κλάδο απασχολούνται περίπου 13.000 καλλιεργητές, 12.000 εργάτες γης, καθώς και 3.000 εργαζόμενοι στην πρώτη φάση της επεξεργασίας και των συναφών με τον καπνό δραστηριοτήτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος