Υποχωρεί το Χρηματιστήριο, βίοι αντίθετοι για τράπεζες

Σε σταθερά αρνητικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το πρώτο μισάωρο της συνεδρίασης ενώ αντίθετη πορεία ακολουθούν οι μετοχές των Alpha Bank και Eurobank σε σχέση με εκείνες της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο Γενικός Δείκτης τιμών υποχωρούσε 0,89% στις 716,39 μονάδες στις 2:14 μ.μ. Η αξία των συναλλαγών ήταν αυξημένη σε σχέση με χθες και ανερχόταν στα 39 εκ. ευρώ. Ανοδικά κινούνταν 22 μετοχές, πτωτικά 55 ενώ 15 μετοχές ήταν αμετάβλητες.

Μάχη δινόταν στο τραπεζικό κλάδο με τις μετοχές των Alpha Bank και Eurobank να καταγράφουν σημαντικά κέρδη της τάξης του 6,76% και 12,50% ενώ σημαντικές απώλειες της τάξης του 12,33% και 7,27% σημείωναν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι τα stress tests της ΕΚΤ έδειξαν ότι η Alpha Bank και η Εurobank είχαν τις μικρότερες κεφαλαιακές ανάγκες ενώ Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς είχαν τις μεγαλύτερες.

Οι τράπεζες θα πρέπει να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες του βασικού σεναρίου από μη κρατικούς πόρους για να μην οδηγηθούν σε εξυγίανση (resolution). Aν αποτύχουν, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα βάλει τα λεφτά και θα αποκτήσει τον έλεγχό τους.

Απο τις μη τραπεζικές μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, η μετοχή της ΜΕΤΚΑ ξεχώριζε με κέρδη 2,86% και ακολουθούσαν η Jumbo με 0,78% και η Τρία Εψιλον με 0,23%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος