Ισχυρή άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικρατούν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας που ακολουθεί τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Ενισχυμένος ο τζίρος σε σχέση με χθες αλλά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών σημείωνε κέρδη 1,32% ανερχόμενος στις 663,98 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται κοντά στα 6 εκ. ευρώ.

Σημαντική άνοδο της τάξης του 6,67% στα 0,112 ευρώ για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και κέρδη 4,8% για εκείνη της Alpha Bank στα 0,131 ευρώ. Η μετοχή της Εθνικής ήταν πάνω 3,7% στα 0,589 ευρώ και της Eurobank 2,5% στα 0,041 ευρώ.

Επιμένουν τα σενάρια που θέλουν την ΕΚΤ να εξετάζει το ενδεχόμενο να καλυφθούν οι προσεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών με ρευστό από ιδιώτες μετόχους με βάση τις ανάγκες που θα προκύψουν από το βασικό σενάριο των stress test. Tα τελευταία αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο.

Οι επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν από το δυσμενές σενάριο των stress test προτείνεται να καλυφθούν με ειδικά χρηματοοικονομικά εργαλεία (CoCos) που θα προσφέρουν υψηλές αποδόσεις.

Ολες οι μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κινούνταν ανοδικά με εξαίρεση την Βιοχάλκο, την Τιτάν και την Grivalia Properties που είχαν αρνητικό πρόσημο.

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας ακολουθούσε τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που κατέγραφαν επίσης σημαντικά κέρδη, λαμβάνοντας ώθηση από τις μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα.

Ο πανευρωπαικός δείκτης Euro Stoxx 50 έκανε ράλυ, κερδίζοντας 1,4%, ο γαλλικός CAC 40 ήταν πάνω 1,29% και ο γερμανικός DAX 1,4%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ενισχύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα μετά το σινιάλο της ΕΚΤ ότι θα μπορούσε να αυξήσει τις αγορές κρατικών ομολόγων (πρόγραμμα QE) καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος υποχώρησης του πληθωρισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος