Κατρούγκαλος: Η κυβέρνηση δεν θα μειώσει άλλο τις συντάξεις ακόμα και αν το ζητήσουν οι δανειστές

Η κυβέρνηση δεν θα μειώσει και πάλι τις συντάξεις ακόμα και αν το ζητήσουν οι διεθνείς δανειστές της, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα προστατευθεί το εισόδημα των αδυνάτων και ότι η Αθήνα παραμένει αποφασισμένη να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος απέρριψε τις προβλέψεις του ΔΝΤ για μεγαλύτερο του αναμενόμενου δημοσιονομικό κενό ως «μη πραγματικές» και είπε ότι ελπίζει πως το θέμα δεν θα τεθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης με τους δανειστές, για την οποία αναμένει ότι θα εκκινήσει και πάλι «το πιθανότερο την επόμενη εβδομάδα» και θα ολοκληρωθεί «εντός του Μαρτίου».

«Η μείωση των συντάξεων είναι κόκκινη γραμμή για εμάς», είπε, προσθέτοντας ότι περισσότερα από τα μισά ελληνικά νοικοκυριά στηρίζονται στις συντάξεις για τα βγάλουν πέρα.

«Η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση είναι αρκετή και εγγυάται τη βιωσιμότητα του συστήματος έως το 2060», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας. «Η δεξαμενή των συντάξεων είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με το παρελθόν, αλλά το εισόδημα των αδυνάτων θα προστατευθεί».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος