Κέρδη για το ελληνικό Χρηματιστήριο, ομόλογα μετά την αναβάθμιση από την S&P

Κόντρα στις πτωτικές τάσεις που επικρατούσαν στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές πήγαινε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα ενώ κέρδη κατέγραφαν επίσης τα ελληνικά ομόλογα στον απόηχο της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από την Standard&Poor’s (S&P).

Η S&P εξέπληξε πολλούς, αναβαθμίζοντας την Παρασκευή την ελληνική οικονομία σε “Β-“ από “CCC+” με σταθερές προοπτικές. Ο ξένος οίκος δήλωσε πως η αναβάθμιση αντανακλά την εκτίμησή της πως θα υπάρξει συμβιβασμός για το ασφαλιστικό μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κέρδιζε 1,36% στις 541,63 μονάδες στις 13:10 μ.μ. με τον συναλλακτικό όγκο να παραμένει χαμηλός, κοντά στα 13 εκ. ευρώ. Ανοδικά κινούνταν 47 μετοχές, 21 πτωτικά ενώ 10 κινούνταν αμετάβλητες.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ήταν από εκείνες που ξεχώριζαν με κέρδη 4,02%. Η Moody’s ανέφερε σε έκθεσή της πως η πώληση της τουρκικής θυγατρικής Finansbank θα βοηθήσει την ρευστότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια της Εθνικής Τράπεζας. Από την άλλη πλευρά, ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι οι τύχες της Εθνικής συνδέονται πλέον πιο στενά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σημαντικά κέρδη κατέγραφαν επίσης η μετοχή της MIG με 4,69% και της Τράπεζας Πειραιώς με 2,94%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κυμαινόταν κοντά στο 9,65% έναντι 10,28% που έκλεισε την προηγούμενη Πέμπτη. Επίσης, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 13,61% από 15,7% στο κλείσιμο της Πέμπτης πριν την αναβάθμιση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος