Λιανικό εμπόριο: Υποχώρησε 6,6% ο όγκος πωλήσεων τον Φεβρουάριο

Σημαντική μείωση της τάξης του 6% σε ετήσια βάση κατέγραψε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Ο Γενικός ∆είκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον Φεβρουάριο 2016, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2016 σηµείωσε µείωση κατά 4,3%.

Ανα κατηγορία, ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 3,2% στα καταστήματα φαρµακευτικών-καλλυντικών, κατά 5,4% στα μεγάλα καταστήµατα τροφίµων, κατά 5,8% στα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης, κατά 7,9% στα καύσιµα και λιπαντικά αυτοκινήτων και κατά 9,8% στα βιβλία-χαρτικά –λοιπά είδη.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο όγκος πωλήσεων στα πολυκαταστήματα αφού αυξήθηκε κατά 9,4% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο.

Ο εποχικά διορθωµένος γενικός δείκτης όγκου (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.), μειώθηκε 3% τον Φεβρουάριο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2016.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιµές) κατέγραψε µείωση 7,3% τον Φεβρουάριο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2015, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2016 σηµείωσε µείωση 4,8%.

Ο εποχικά διορθωµένος γενικός δείκτης κύκλου εργασιών, υποχώρησε 2,4% τον Φεβρουάριο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2016.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος