Manpower: Βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης το 1ο τρίμηνο

Oι εποχικά προσαρμοσμένες προοπτικές εργασίας για το 1ο τρίμηνο του 2016 εμφανίζονται βελτιωμένες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο αλλά αποδυναμωμένες σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο το 2015 σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της Manpower στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η τριμηνιαία έρευνα της Manpower για τις προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα κατά το 1ο Τρίμηνο του 2016 πραγματοποιήθηκε μέσω συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 750 εργοδοτών.

Όλοι οι συμμετέχοντες απάντησαν στην εξής ερώτηση: «Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η μεταβολή στο συνολικό αριθμό των ατόμων που απασχολούνται στον οργανισμό σας, στην περιοχή ευθύνης σας, κατά τους τρεις επόμενους μήνες, έως το τέλος Μαρτίου 2016, σε σχέση
με το τρέχον τρίμηνο;
», αναφέρει.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι οι εργοδότες στην Ελλάδα καταγράφουν αμετάβλητες προοπτικές προσλήψεων για το προσεχές τρίμηνο. Το 11% των εργοδοτών αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων, το 11% προβλέπει μείωση και το 71% δεν αναμένει κάποια αλλαγή. Το υπόλοιπο 7% να αδυνατεί να κάνει κάποια πρόβλεψη με αποτέλεσμα οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης διαμορφώνονται σε 0%.

Ομως, η εποχική προσαρμογή των δεδομένων δείχνει ότι οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +4%.

Οι προθέσεις προσλήψεων βελτιώνονται σημαντικά σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, με αύξηση της τάξης των 11 ποσοστιαίων μονάδων. Ωστόσο, οι προοπτικές εμφανίζονται αποδυναμωμένες κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΆΔΑ

Οι εργοδότες στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής αναμένουν ήπια αύξηση του αριθμού απασχολουμένων κατά το 1ο τρίμηνο του 2016, καταγράφοντας συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +5%, αναφέρει η έρευνα.

Παράλληλα, οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα προβλέπουν ότι η αγορά εργασίας δεν θα εμφανίσει μεταβολή.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προοπτικές προσλήψεων ενισχύονται τόσο στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής όσο και στη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα την βελτίωση των προοπτικών κατά 13 και 5 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα.

Σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ωστόσο, οι προοπτικές αποδυναμώνονται και στις δύο γεωγραφικές περιοχές σύμφωνα με την έρευνα της Manpower.

Οι εργοδότες στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής καταγράφουν μείωση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι προοπτικές για την Βόρεια Ελλάδα εμφανίζονται μειωμένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος