Μικτές τάσεις επικρατούν στις ασιατικές αγορές

Η πλειοψηφία των κυριότερων ασιατικών χρηματιστηρίων κατέγραφαν μικρά κέρδη την Τετάρτη, ενθαρρυμένα από την άνοδο των παγκόσμιων κεφαλαιαγορών στη προηγούμενη συνεδρίαση. Το αδύναμο γιέν ευνοούσε την αγορά του Τόκιο αλλά η επενδυτική ψυχολογία παρέμενε εύθραυστη σύμφωνα με αναλυτές.

Ο δείκτης Nikkei 225 προσπαθούσε να ισορροπήσει λίγη ώρα πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης με μικρά κέρδη +0,05% και ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 κέρδιζε 0,62%. Ο χρηματιστηριακός δείκτης Hang Seng υποχωρούσε 0,92% σε αντίθεση με τον γενικό δείκτη μετοχών στο χρηματιστήριο της Σαγκάη που κέρδιζε 0,48%.

Η επενδυτική κοινότητα παρακολουθούσε στενά την ροή των οικονομικών νέων και δεδομένων από την Κίνα. Τα θεμελιώδη στοιχεία της κινεζικής οικονομίας για τον μήνα Απρίλιο αμφισβητούσαν το σενάριο της διατηρήσιμης ανάπτυξης της οικονομίας της.

Το γιέν κυμαινόταν κοντά στο 108,59 έναντι του δολαρίου μετά από δύο ημέρες διολίσθησης. Η προθεσμιακή τιμή του πετρελαίου μπρέντ ήταν σταθερή στα 45,52 δολάρια το βαρέλι μετά τα σημαντικά κέρδη της Τρίτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος