Μοσκοβισί: Οι συζητήσεις με τους θεσμούς προχωρούν προς την σωστή κατεύθυνση

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διαπιστώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί στην απάντηση που έδωσε σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, πριν από μια εβδομάδα συνεδρίασε το Eurogroup επ’ αυτού. Φαίνεται ότι οι συζητήσεις προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση. Όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα το σημείωσαν αυτό“, τόνισε.

Την επιστροφή των επικεφαλής της αντιπροσωπείας Κοστέλο στις Βρυξέλλες, δεν θα πρέπει να την ερμηνεύουμε ως αποτυχία ή σαν τιμωρία. Πρόκειται για κάτι φυσιολογικό: Επιστρέφουμε – συνεχίζονται οι τεχνικές επαφές, ώστε να δοθεί συνέχεια όσο γίνεται πιο γρήγορα. Και η εκτίμηση στο Eurogroup είναι ότι πράγματι, είμαστε, μάλλον, στο σωστό δρόμο, αλλά κι εδώ “ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες”. Επιθυμητό είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία για την αναθεώρηση πριν το Πάσχα. Μη με ρωτήσετε αν θα είναι το Καθολικό ή το Ορθόδοξο, αλλά πάντως, όσο γίνεται πιο γρήγορα,” ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Αναφορικά με το προσφυγικό και την προσφυγική κρίση, ο ίδιος είπε πως η Επιτροπή θα εκτιμήσει τις δαπάνες των χωρών για την προσφυγική κρίση, βάσει στοιχείων.

“Και αυτό το κάνουμε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλες τις χώρες – μέλη που περνάνε κάτι αντίστοιχο,» πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος