Πιο αυστηρά τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης (vid)

Χαμηλότερα εισοδηματικά όρια -και συνεπώς λιγότερους δικαιούχους- αλλά και μικρότερα ποσά επιδότησης, προβλέπει η απόφαση της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Τα νέα εισοδηματικά όρια, βάσει των οποίων θα χορηγείται το επίδομα θέρμανσης, θα υποστούν κούρεμα έως και 60%, ενώ η επιδότηση ανά λίτρο πρόκειται να διαμορφωθεί κοντά στα 25 λεπτά το λίτρο από 35 πέρυσι.

Σήμερα τα εισοδηματικά όρια ανέρχονται σε 30.000 ευρώ για τους άγαμους φορολογούμενους, σε 40.000 ευρώ για τους έγγαμους και σε 43.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες. Το ισχύον, κατά περίπτωση, εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Με τη μείωση που θα επέλθει τα όρια θα πέσουν στα επίπεδα των 12.000-15.000 ευρώ.

Με την επικείμενη απόφαση υλοποιείται άλλη μία μνημονιακή δέσμευση που λειτουργεί ως προαπαιτούμενο για την δόση των 2 δισ. ευρώ και προβλέπει τη μείωση κατά 50% (από τα 210 εκατ. ευρώ στα 105 εκατ. ευρώ) της κρατικής επιδότησης για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης από τα ασθενέστερα νοικοκυριά.

ΠΗΓΗ: Α ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ρεπορτάζ: Κ. Τσάβαλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος