Στ. Πιτσιόρλας: Η παραχώρηση του ΟΛΠ θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία (vid)

Η παραχώρηση της χρήσης του ΟΛΠ στη κινεζική Cosco για 40 χρόνια θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία και θα ζωντανέψει τον Πειραιά, τόνισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας στην ΕΡΤ.

Δεν πουλάμε (τον ΟΛΠ),” τόνισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, προσθέτοντας πως πρόκειται για παραχώρηση 40 ετών.

Το λιμάνι παραμένει στο Πειραιά, δεν πάει πουθενά, ανέφερε.

Ο κ.Πιτσιόρλας ανέφερε ότι τα έσοδα του Δημοσίου από τον ΟΛΠ ανήλθαν μόλις σε 373 χιλ. ευρώ το 2010, 185 χιλ. ευρώ το 2011, 920 χιλ. το 2012, 2,3 εκ. ευρώ το 2013 και 1,8 εκ. ευρώ το 2014.

Από την άλλη πλευρά, το ενοίκιο από την προβλήτα που εκμεταλλεύεται η Cosco ανήλθε σε 26 εκ. ευρώ το 2010, 29 εκ. ευρώ το 2011, 31 εκ. ευρώ το 2012, 33 εκ. ευρώ το 2013 και 36 εκ. ευρώ το 2014. Αυτά τα ποσά πήγαν για να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματα του υπόλοιπου ΟΛΠ, τόνισε.

Αναφερόμενος στο τίμημα που θα πληρώσει η Cosco για το 67% του ΟΛΠ, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε πως θα έπρεπε να περάσουν 200 χρόνια για να εισπράξει το Δημόσιο τα ίδια λεφτά.

O κ. Πιτσιόρλας δήλωσε επίσης πως τα έσοδα από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ το 2016, όμως το πιο σημαντικό είναι οι επενδύσεις που το συνοδεύουν.

Αναφερόμενος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον και η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Απριλίου.

Επίσης, εκτίμησε ότι οι διαδικασίες αδειοδότησης για την επένδυση ύψους 6 δισ. ευρώ στο Ελληνικό θα ξεκινήσουν την Ανοιξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος