Σχέδια για περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η εταιρία BP

Η βρετανική εταιρία πετρελαίου και αερίου BP ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να περικόψει το 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της λόγω της συνεχιζόμενης υποχώρησης των τιμών πετρελαίου.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό εργαζομένων στον τομέα παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως κατά 4.000-20.000 άτομα ενώ βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης ύψους 3,5 δισεκ. δολαρίων. Η BP είπε στο τέλος του 2015 ότι ο αριθμός των εργαζομένων της ανερχόταν στα 80.000 άτομα.

«Θέλουμε να απλοποιήσουμε τη δομή (μας) και να περιορίσουμε το κόστος χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια. Παγκοσμίως, αναμένουμε ο αριθμός των εργαζομένων στον τομέα της παραγωγής να είναι κάτω από τις 20.000 έως τα τέλη του έτους», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Βόρεια Θάλασσα η BP σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά 600 άτομα την επόμενη διετία με τις περισσότερες περικοπές να γίνονται το πιθανότερο εντός του 2016.

Η μετοχή της BP, που έχει σημειώσει πτώση κατά περίπου 40% από τότε που άρχισε να υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου στα μέσα το 2014, κατέγραφε στις 13:57 ώρα Ελλάδας άνοδο κατά 1,2%, συγκριτικά με κέρδη 0,8% για τον αντίστοιχο κλαδικό δείκτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος