Σημαντική πρόοδος σε φορολογικό και συνταξιοδοτικό – Ψήφος εμπιστοσύνης Σαπέν, Σόιμπλε στον Τσίπρα (vid)

Με “ανοιχτά” σημεία στο ασφαλιστικό παρά τη σημαντική πρόοδο στο φορολογικό αναχώρησαν από την Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών για να επιστρέψουν στις 2 Απριλίου. Την εμπιστοσύνη τους στον Αλέξη Τσίπρα εξέφρασαν οι υπουργοί οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας, με τον Μισέλ Σαπέν να σημειώνει ότι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν τις απαραίτητες προσπάθειες.

Στις βάσεις τους επέστρεψαν οι επικεφαλής των θεσμών ενόψει και του Πάσχα των Καθολικών, ανανεώνοντας το ραντεβού τους στην Αθήνα για τις 2 Απριλίου.
Στόχος των περισσότερων, η αξιολόγηση να κλείσει το συντομότερο δυνατό, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Σόιμπλε και Σαπέν  σε κοινή τους συνέντευξη σημειώνουν ότι πρώτα η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, για να πάρουν σειρά οι αποφάσεις διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας, εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στον Αλέξη Τσίπρα με τον Μισελ Σαπέν να επισημαίνει ότι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν κατέβαλαν την απαιτουμενη προσπάθεια.

Σημαντική πρόοδο σε φορολογικό και ασφαλιστικό, διαπιστώνει εκπρόσωπος των θεσμών, συμπληρώνοντας ότι η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί. Είπε συγκεκριμένα: «Η αποστολή ήταν παραγωγική. Καταγράφηκε σημαντική πρόοδος στη φορολογική μεταρρύθμιση και σε βασικές πτυχές του συνταξιοδοτικού. Η δουλεία συνεχίζεται και θα συνεχίσει κατά τη διάρκεια της διακοπής του Πάσχα των καθολικών».

Για να κλείσει η αξιολόγηση θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία σε όλα τα ανοικτά θέματα, όπως το Δημοσιονομικό με τον προσδιορισμό των μέτρων επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 αλλά και τα κόκκινα δάνεια όπου εκεί η απόσταση μεταξύ κυβέρνησης-θεσμών παραμένει μεγάλη.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Σχετική είδηση: Στις 2 Απριλίου επιστρέφουν οι θεσμοί – Γ. Κατρούγκαλος: Σημαντική απόκλιση στα ποσοστά αναπλήρωσης (vid)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος