Συνεχίζει την ευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης ο Γ. Κατρούγκαλος που πάει Παρίσι (vid)

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα για το Παρίσι για να συμμετάσχει στη Διυπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ για το “Μέλλον της Εργασίας” και να προωθήσει την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό.

Η Σύνοδος θα λάβει χώρα το διήμερο 14-15 Ιανουαρίου και ο κ. Κατρούγκαλος αναμένεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με ομολόγους του από την Γαλλία, την Γερμανία και την Πορτογαλία.

Ο Έλληνας υπουργός θα συναντηθεί με την Γαλλίδα υπουργό κ. Myriam El Khomri, αρμόδια για θέματα εργασίας, απασχόλησης, επαγγελματικής κατάρτισης και κοινωνικού διαλόγου. Επίσης, αναμένεται να συναντηθεί με την κ.Marisol Touraine, αρμόδια για θέματα υγείας, κοινωνικών υποθέσεων και δικαιωμάτων των γυναικών.

Ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί επίσης με την Γερμανίδα ομόλογό του κ. Andrea Nahles και τον Πορτογάλο κ. Jose Vieira da Silva. Ο υπουργός θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γαλλίας στο πλαίσιο του ετήσιου εθνικού συνεδρίου του.

Επίσης, ο ίδιος θα συναντηθεί με τον διευθυντή απασχόλησης και κοινωνικών θεμάτων του ΟΟΣΑ κ.Stefano Scarpetta.

Μιλώντας νωρίτερα την Τετάρτη στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί μια αναδιανομή με ελάφρυνση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων. Με τις εισφορές πληρώνονται οι συντάξεις τις προηγούμενης γενιάς από κάπου πρέπει να πάρουμε τις εισφορές, τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι θα υπάρχει ισονομία για όλους ώστε να μην τραβάνε το κάρο οι μισθωτοί. Προσπαθούμε να ενώσουμε φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα για να περιορίσουμε την εισφοροδιαφυγή, τόνισε.

Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται διόρθωση για τους ελεύθερους επαγγελματίες των 15.000 ευρώ, που είναι μεσαίο και όχι υψηλό ποσό.

Πρώτη συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής για το Ασφαλιστικό

Τη χρυσή τομή για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών αναζητά το υπουργείο Εργασίας στην πρώτη συνεδρίαση της τεχνικής επιτροπής για το ασφαλιστικό και όπως δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος η κυβέρνηση επιδιώκει ένα δίκαιο συνδυασμό φορολόγησης και ασφαλιστικών εισφορών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος