Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τα δημοσιονομικά, καθοριστικό το EWG

Την επόμενη Δευτέρα στο EuroWorking Group (EWG) θα κριθεί κατά πάσα πιθανότητα η ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα καθώς αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η μέχρι τότε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις στα πλαίσια της αξιολόγησης.

Το EWG συγκαλείται για να προετοιμάσει το Eurogroup. To επόμενο έχει προγραμματισθεί για τις 7 Μαρτίου.

Η αρχική ημερομηνία για την επιστροφή των επικεφαλής ελεγκτών της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), γνωστού ως κουαρτέτου, ήταν η 22α Φεβρουαρίου αλλά πέρασε χωρίς αποτέλεσμα.

Στέλεχος των θεσμών που ρωτήθηκε σχετικά απο το ert.gr ανέφερε πως δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη ο χρόνος επιστροφής του κουαρτέτου αλλά θα μπορούσαν να έλθουν προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας ή αρχές της πιο πάνω χωρίς να υπάρχει επιβεβαίωση.

Οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του τεχνικού κλιμακίου των θεσμών για τα δημοσιονομικά συνεχίζονται με επίκεντρο τον υπολογισμό του δημοσιονομικού κενού για το 2016.

Το δημοσιονομικό κενό αναφέρεται στη διαφορά που χωρίζει το εκτιμώμενο πρωτογενές αποτέλεσμα από τον στόχο για πλεόνασμα ύψους 0,50% του ΑΕΠ.

Το ύψος του δημοσιονομικού αποτελέσματος το 2016 επηρεάζεται από εκείνο του προηγούμενου έτους επι του οποίου δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία. Η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι το 2015 έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα ίσο με 0,2% του ΑΕΠ έναντι στόχου για έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος