Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο με φόντο το Eurogroup (vid)

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό με φόντο την απόφαση του Eurogroup για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

“Θα ήταν καταστροφικό η κυβέρνηση να περιοριστεί απλώς και μόνο στην εφαρμογή του μνημονίου και τίποτα άλλο”, δήλωσε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας. Η κοινωνία πρόσθεσε προσδοκά μεγάλες αλλαγές και η κυβέρνηση οφείλει παρά τις μεγάλες δυσκολίες να αφήσει ένα ριζοσπαστικό δείγμα γραφής, να μείνει στην ιστορία αλλάζοντας κατεστημένες δομές και αντιλήσεις.
Αναφερόμενος στο χθεσινό Eurogroup, ο κ.Τσίπρας επισήμανε ότι “το αποτέλεσμα καταδεικνύει πως η κυβέρνηση, με σκληρή διαπραγμάτευση, μπορεί να πετύχει τους στόχους”.

Κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν αισιοδοξία για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ και σημείωναν ότι στο Eurogroup αναγνωρίστηκε η πρόοδος που έχει επιτευχθεί. Σημείωναν επίσης ότι οι εκκρεμότητες που απομένουν «θα κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες στην Αθήνα» και θα επικυρωθούν σε έκτακτο EuroWorking Group «έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Το θετικό για την Ελλάδα κλίμα στο Eurogroup, αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος εξέφρασε την προσδοκία ότι θα υπάρξουν πολύ καλά νέα την επόμενη εβδομάδα. «Αναμένουμε καλά νέα σε μία εβδομάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, λίγο μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Όπως είπε, «η ελληνική πλευρά έχει μία εβδομάδα για να ολοκληρώσει τα υπόλοιπα θέματα του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων και να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι πλειστηριασμοί, τα κόκκινα δάνεια και οι μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα, θα ξεκλειδώσουν τη δόση, που συνδέεται με το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων, αλλά και την εκταμίευση των 10 δισ. ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πηγή: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος