Πετρόπουλος-Νεφελούδης στην ΕΡΤ για το Ασφαλιστικό: Συντάξεις χωρίς εισοδηματικά κριτήρια – Διευκρινίσεις για τον “κουμπαρά” των Ταμείων (vid)

Η κυβέρνηση ανοίγει και επίσημα το Ασφαλιστικό με άξονα τις προτάσεις της Επιτροπής Σοφών, που τίθενται την Τρίτη στις 10.30 στην κοινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), που θα πραγματοποιηθεί υπό τον Πρωθυπουργό. Θα ακολουθήσει κοινωνικός διάλογος και το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Κομβικό ρόλο για το περιεχόμενό του θα παίξουν οι προτάσεις του αρμόδιου υπουργείου.Στην κυβερνητική σύσκεψη θα συζητηθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πετρόπουλος-Νεφελούδης στην ΕΡΤ για το Ασφαλιστικό: Συντάξεις χωρίς εισοδηματικά κριτήρια – Διευκρινίσεις για τον “κουμπαρά” των Ταμείων (vid)Είσπραξη εισφοράς από ιδιοκτήτες καταστημάτων και ελεύθερους επαγγελματίες υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων και μέσω ταμειακών μηχανών προανήγγειλε ο Τάσος Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως κάθε επαγγελματίας που θα κόβει μια απόδειξη πληρωμής, ενα ποσοστό θα πηγαίνει για την κοινωνική ασφάλιση, λέγοντας “θα συγκεντρώνεται, θα εκκαθαρίζεται και θα αποδίδεται”.
Ο κύριος Πετρόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κοπούν οι συντάξεις όσων έχουν μεγάλη περιουσία.
Σημείωσε όμως ότι αναζητούνται τρόποι, για να εκλογικευτούν ορισμένες αδικαιολόγητα μεγάλες συντάξεις και να ενισχυθούν τα κατώτατα εισοδήματα.

Στα πλάνα βρίσκεται και η δημιουργία ενός “κουμπαρά”, ο οποίος θα συγκεντρώνει αυτομάτως τις εισφορές των καταστηματαρχών και των ελεύθερων επαγγελματιών. Μιλώντας στην Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος προχώρησε σε διευκρινίσεις.

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στην Πρωινή Ενημέρωση.


Δεν θα υπάρξουν  εισοδηματικά κριτήρια στις συντάξεις διαβεβαίωσε, μέσω της ΕΡΤ, ο γγ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης. Τόνισε ότι όλα -εκτός από τα όρια ηλικίας- είναι μαχητά.

Ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης στην Πρωινή Ενημέρωση

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος