Στον αστερισμό των τραπεζών βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με μεγάλες απώλειες για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας που επανήλθε στο χρηματιστηριακό ταμπλό μετά το reverse split αλλά και της Τράπεζας Πειραιώς ξεκίνησε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη.

Ο Γενικός Δείκτης κινείτο 0,63% χαμηλότερα στις 622,21 μονάδες στις 11:09 π.μ. με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 11 εκ. ευρώ. Ανοδικά κινούνταν 17 μετοχές, 19 πτωτικά ενώ 13 ήταν αμετάβλητες.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχωρούσε 29,8% στα 0,849 ευρώ, έχοντας ξεκινήσει στα 1,21 ευρώ μετά την αναπροσαρμογή της λόγω του reverse split. H Eθνική άντλησε χθες κοντά στα 300 εκ. ευρώ από την δημόσια εγγραφή που απευθυνόταν σε Ελληνες επενδυτές.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς υποχωρούσε 19,18% ενώ οι μετοχές της Alpha Bank και της Eurobank είχαν θετικό πρόσημο.

Οι νέες μετοχές της Alpha Bank και της Eurobank έκαναν ντεμπούτο χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον όγκο των συναλλαγών να εκτινάσσεται πάνω από τα 450 εκ. ευρώ την Τετάρτη καθώς πακέτα μετοχών των δυο μετοχών άλλαξαν χέρια.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανήλθε σε 666,5 εκ. ευρώ χθες. Ηταν η υψηλότερη που έχει καταγραφεί από τις 30 Μαίου του 2014 όταν είχε ξεπεράσει τα 800 εκ. ευρώ.

Η μετοχή της Alpha Bank υποχώρησε 14,89% και της Eurobank 29,29%.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς διαπραγματεύθηκε χθες για πρώτη φορά μετά το reverse split χωρίς τις νέες μετοχές από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, υποχωρώντας 27%.

Οι μετοχές των τριών συστημικών τραπεζών βρέθηκαν χθες σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα όπως άλλωστε κι ο τραπεζικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος