Στουρνάρας: Εκκληση για ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης, συναίνεση

Στην ανάγκη για γρήγορη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος και στην επίτευξη ευρύτερης συναίνεσης με δεδομένους τους κινδύνους αναμένεται να αναφερθεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κατά την σημερινή τοποθέτησή του από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της κεντρικής τράπεζας.

Ο διοικητής αναμένεται να επισημάνει την σημασία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης για την βελτίωση της εμπιστοσύνης που θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να αποδεχθεί ως εχέγγυα τα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα, μειώνοντας το κόστος χρηματοδότησης των τραπεζών.

Επίσης, ο κ. Στουρνάρας θα αναφερθεί στην ανάγκη να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, κάνοντας ειδική αναφορά στο συνταξιοδοτικό. Κλειδί θεωρεί την “αποδοχή και οικειοποίηση του προγράμματος” και την πολιτική και κοινωνική συναίνεση.

Ο ίδιος ίσως αναφερθεί στο οικονομικό κόστος του προσφυγικού το οποίο μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος ανεβάζει σε 600 εκ. ευρώ τον χρόνο σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή.

Ο κ. Στουρνάρας ίσως μεταθέσει χρονικά την εκτίμηση για την οικονομική ανάκαμψη προς το τέλος του 2016 υπό προϋποθέσεις από την πρότερη γενική αναφορά στο δεύτερο εξάμηνο.

Σήμερα, θα δημοσιοποιηθεί επίσης η Ετήσια Εκθεση του διοικητή που θα κάνει αναφορά σε όλα σχεδόν τα οικονομικά ζητήματα, όπως η ανάγκη για αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος