Στρατούλης – Ρωμανιάς: Θα πληρωθούν οι συντάξεις

Είναι εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων στο τέλος του μήνα, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης σημειώνοντας ότι αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα.

«Άλλωστε», κατέληξε, «η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θέτει σε προτεραιότητα τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και των συνταξιούχων και όχι έναντι των δανειστών», συνέχισε ο Δ. Στρατούλης, ο οποίος απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο μείωσης των λεγομένων υψηλών συντάξεων. «Δεν υπάρχουν υψηλές συντάξεις», τόνισε, και πρόσθεσε ότι «με τις συνεχείς μειώσεις κύριων και επικουρικών που έφθασαν έως 50%, ενδεχόμενη νέα μείωση θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη ύφεση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, ο οποίος βλέπει «πολιτικές σκοπιμότητες» πίσω από τις κινήσεις των δανειστών και ιδιαίτερα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο Γ. Ρωμανιάς απέκλεισε νέα μείωση των συντάξεων τονίζοντας: «Δε νοείται περαιτέρω μείωση. Τι περιμένουμε; Να καταργηθούν οι επικουρικές τελείως και οι κύριες συντάξεις να πάνε στα 300 ευρώ; Έχει δίκιο ο πρωθυπουργός Δε μπορούν να γίνουν δεκτά αυτά τα πράγματα., την στιγμή που έχουμε τα τελευταία χρόνια μείωση των επικουρικών κατά 60% και των κύριων από 30 έως 45%».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος