Τ. Αλεξιάδης: Για το 2016 κρατάμε όλες τις αποδείξεις (vid)

Δεν πετάμε αλλά αντιθέτως κρατάμε και μάλιστα όλες τις αποδείξεις για το 2016. Θα χρειασθούν για οποιοδήποτε έλεγχο εντός πενταετίας, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Αποκάλυψε επίσης τι θα γίνει από του χρόνου με τον κωδικό 049 των αποδείξεων στις φορολογικές δηλώσεις. Το σύστημα θα ενημερώνεται κατευθείαν από τις τράπεζες για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές αφού ολες οι κάρτες ειναι συνδεδεμένες πλέον με το το ΑΦΜ των κατόχων τους. Οι φορολογούμενοι πάντως θα μπορούν να διορθώνουν το ποσό που θα αναγράφεται αν έχουν και αποδείξεις για συναλλαγές που έγιναν με μετρητά.

Οι σακούλες με τις αποδείξεις που έχουν οι φορολογούμενοι από προηγούμενα χρόνια δεν είναι για τον κάλαθο των αχρήστων. Πρέπει να τις κρατάμε για τουλάχιστον 5 χρόνια και να τις προσκομίζουμε σε οποιονδήποτε έλεγχο. Αν δεν υπάρχουν ή είναι λιγότερες απ’ όσες προβλέπονταν, το ποσό της έκπτωσης από το φόρο επιστρέφεται. Εξαίρεση από την υποχρέωση των αποδειξεων είναι μόνο το 2015. Στις δηλώσεις που θα υποβάλλουμε φέτος ο κωδικός 049 των αποδείξεων θα είναι κλειδωμένος.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε επίσης δράση του ΣΔΟΕ και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τον παράνομο τζόγο και τις παράνομες εταιρείες του διαδικτυακού στοιχήματος.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Γρυλλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος