Τ. Λιού: Δεν είναι ξεκάθαρο αν Ελλάδα και ΕΕ θα βρουν λύση

Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και των εταίρων της να βρούν λύση αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν θα συμβεί κάτι τέτοιο δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, μιλώντας σε εκδήλωση στο Iνστιτούτο Brookings στην Ουάσινγκτον.

“Η Ελλάδα ξεμένει από λεφτά. Είναι ώρα για ντήλ,” δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Brookings Institue στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Λιού δήλωσε ότι τις δυο πλευρές χώριζε ένα ποσό της τάξης του 1-2 δισ. ευρώ πριν λίγο καιρό και θα ήταν λάθος να βάλλουν σε κίνδυνο εκατοντάδες δισ. ευρώ για μόλις 1 δισ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ελληνική κρίση δεν αποτελεί άμεση απειλή για τις ΗΠΑ.

Ο αμερικανός υπουργός υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης έχει περιορισθεί σήμερα σε σχέση με το 2012.

Αναφορικά με τον ρόλο του ΔΝΤ, ο κ. Λιού τόνισε ότι έχει δίκιο ώς προς την εκτίμησή του για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους καθώς δεν είναι διαχειρίσιμο.

Ομως, η επίλυση του ζητήματος συνδιάζει την οικονομική άποψη με τον βαθμό εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και τoύς εταίρους της.

«Υπάρχουν πολλές άγνωστες (επιπτώσεις) εάν η κατάσταση φθάσει σε ένα σημείο όπου τα πάντα θα καταρρεύσουν στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο Λιου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Νομίζω ότι το άγνωστο συνιστά έναν κίνδυνο για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία… Νομίζω ότι είναι σε γεωπολιτικό επίπεδο ένα σφάλμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος