Τα πρώτα νησιά που εντάσσονται από την Πέμπτη σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ (vid)

Έξι νησιά του Αιγαίου εντάσσονται από την 1η Οκτωβρίου σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ ενώ τα υπόλοιπα θα ενταχθούν σταδιακά έως τις αρχές του 2017. Κανονικός ΦΠΑ, 6, 13 και 23% θα επιβαρύνει προϊόντα και υπηρεσίες σε 6 δημοφιλή νησιά του Αιγαίου από την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου.

Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος, Ρόδος, Σκιάθος. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα νησιών στα οποία καταργείται η έκπτωση 30% στο ΦΠΑ που ισχύει από το 1992. Η επιλογή εγινε με πληθυσμιακά και εισοδηματικά κριτήρια. Εξαιρέθηκαν σ αυτή τη φάση τα μεγάλα νησιά που δέχονται πρόσφυγες όπως η Λέσβος και η Κως .

Η κατάργηση του ΦΠΑ στις Κυκλάδες, το βόρειο και το Νότιο Αιγαίο προβλέπεται σε τρεις φάσεις. Η επόμενη είναι την 1η Ιουνίου 2016 και η τελευταία την 1η Ιανουαρίου 2017.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε στοχευμένα μέτρα για την αποζημίωση εκείνων των κατοίκων που έχουν περισσότερη ανάγκη, με ρύθμιση στο πλαίσιο των αλλαγών που σχεδιάζονται για τη φορολογία εισοδήματος.

Στο τελευταιο ΙΟήμερο του Οκωβρίου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ τα οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να εκτυπώσουν για να πληρώσουν πριν από τη λήξη του μήνα την πρώτη δόση .

Ο ΕΝΦΙΑ επιβαρύνει 6 , 1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος