Θέμα χρόνου το “σπάσιμο” των κωδικών της περιβόητης λίστας Φαλτσιανί (vid)

Θέμα ημερών θεωρείται το “σπάσιμο” των κωδικών της νέας λίστας που παρέδωσε στα χέρια του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ο Ερβέ Φαλτσιανί, αφού ο συντάκτης της παρέδωσε και το password για το ανοιγμά της, που θα οδηγήσει σε αναλυτικά στοιχεία για τις τουλάχιστον 500.000 κινήσεις λογαριασμών.

Εκτός από τον κωδικό πρόσβασης θα χρειαστεεί και ένα πρόγραμμα που θα εγκατασταθεί άμεσα από ειδικό πραγματωγνώμονα.

Ο γ.γ για την Καταπολέμηση της Διαφοράς, Γιώργος Βασιλειάδης σε συνέντευξη του στο real.gr επανέλαβε πως θεωρεί δεδομένη τη δέσμευση περιουσιών όσων βρεθούν στις επίμαχες λίστες για να δηλώσει στη συνέχεια: «Είμαστε στην αρχή ενός σπηράλ που μόλις έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι μέσω του ελβετικού τραπεζικού συστήματος κινείται τουλάχιστον κατά ένα μέρος το μαύρο πολιτικό χρήμα».

Εάν αναλογιστεί κάποιος, πως κάθε χρόνο χάνονται περισσότερα από 13 δισ. ευρώ από φοροδιαφυγή και διαφθορά εύκολα γίνεται αντιληπτό, πως τα μισά εάν συγκεντρωθούν αρκετά από τα οικονομικά προβλήματα της χώρας θα λύνονταν.

Οι ταυτοποιήσεις προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς ενώ εκτιμάται πως θα προχωρήσουν άμεσα οι διασταυρώσεις των στοιχείων με τα δηλωθέντα εισοδήματα και έτσι θα μπορέσει να προχωρήσει η κυβέρνηση και σε καταλογισμό.

Οσοι δεν εκμεταλλευτούν το νέο νόμο, που θα κατατεθεί και δεν προχωρήσουν σε αυτοκαταγγελία θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου σημείωσε ο κ. Βασιλειάδης για να συμπληρώσει πως: «Έφθασε ο καιρός που όσοι δεν πληρώνουν θα πρέπει να φοβούνται. Είναι σημαντικό το ότι οι εισαγγελείς, η αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί γνωρίζουν πλέον ότι έχουν την πολιτική κάλυψη να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς αστερίσκους. Και αυτό αποδίδει ήδη καρπούς».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ-1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΛΑΝΤΑΛΙΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος