Την Πέμπτη ψηφίζεται το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ μετά το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε τα μεσάνυχτα στη Βουλή, ενώ ψηφίζεται την Πέμπτη, καθώς περιλαμβάνει αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά και στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων και ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας. Εκ νέου θα συνεδριάσει το Euro Working Group την Παρασκευή, για να εισηγηθεί θετικά στον ESM για την εκταμίευση της δόσης.

Επίσης, περιλαμβάνει και ειδικό φόρο κατανάλωσης 30 λεπτών στο κρασί, ως πρόσθετο ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Σχολιάζοντας την συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών η ΝΔ σε ανακοίνωσή της καταλογίζει στον πρωθυπουργό εξαπάτηση των πολιτών όταν προεκλογικά υποσχόταν ότι δεν θα γίνουν κατασχέσεις κατοικιών.

Η Χρυσή Αυγή σημειώνει ότι ο λαός έχει υποχρέωση να αντιδράσει στο ξεπούλημα των πάντων.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, για το ζήτημα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από την προστασία όλων, ακόμη και εκείνων που μπορούσαν να πληρώσουν, περάσαμε στην προστασία πολύ λίγων, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΟΤΑΜΙ.

Η Ένωση Κεντρώων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ενέδωσε σε όλες τις αξιώσεις των ξένων για τα κόκκινα δάνεια.

Σε 36 δόσεις και με ελάχιστο ποσό για κάθε δόση το 30% του τρέχοντος λογαριασμού θα μπορούν πλέον να εξοφλούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ. Η επιχείρηση θα επανασυνδέει το ρεύμα υπό την προϋπόθεση πως οι οφειλέτες θα έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις: Συμφωνία με αμοιβαίους συμβιβασμούς – Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στην ΕΡΤ (vid)

Έκλεισε η συμφωνία για την πρώτη κατοικία – Καλύπτει το 60% των δανειοληπτών – Έντονες αντιδράσεις – Τι απαντά η κυβέρνηση (vid)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος