ΤτΕ: Μειώθηκε ο τραπεζικός δανεισμός προς τον ιδιωτικό τομέα τον Ιανουάριο

Επιταχύνθηκε ο ρυθμός μείωσης της χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα από τις τράπεζες τον Ιανουάριο στο -2,1% από -2% τον προηγούμενο μήνα με την καθαρή εκροή να διαμορφώνεται στα 512 εκ. ευρώ έναντι καθαρής εισροής 210 εκ. ευρώ τον Δεκέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 201 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο έναντι θετικής καθαρής ροής 355 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,4% έναντι -0,9% τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -1,6% τον Ιανουάριο του 2016, από -1,2% το Δεκέμβριο του 2015. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 10 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 411 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Τον Ιανουάριο του 2016, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 12 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 47 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε αμετάβλητος στο -1,2%, έναντι του Δεκεμβρίου του 2015 σύμφωνα με την ΤτΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος