Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη στο Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College

Τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τίμησαν το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζοντας αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του. Στο πλαίσιο της παράστασης, σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής ιστοσελίδας «Αναμνήσεις», οι φοιτητές παρουσίασαν αναλυτικά τα πρώτα, δύσκολα χρόνια της ζωής του, τη συμμετοχή του στον αγώνα κατά των Ναζί κατακτητών. 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στην στράτευσή του στο χώρο της αριστεράς, στην εξορία, καθώς και στον αγώνα κατά της Χούντας για την επαναφορά της Δημοκρατίας, εντός και εκτός Ελλάδας.

Ακολούθησε παρουσίαση του μουσικού του έργου, με αναφορά στα τραγούδια που συνέθεσε με έμπνευση από τα δύσκολα γεγονότα που έζησε στην μεταπολεμική Ελλάδα,  αλλά και για το πλούσιο έργο του στο χώρο της μουσικής, της ποίησης, του θεάτρου και του κινηματογράφου που του απέφερε βραβεία και διακρίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και τη θητεία του στο χώρο της πολιτικής. Ακόμα, παρουσιάστηκε απόσπασμα από παλιότερη συνέντευξη του Θεοδωράκη, όπου έκανε αναφορά στους Έλληνες της Διασποράς. 

Η εκδήλωση έκλεισε με το παγκοσμίως αγαπητό συρτάκι του «Ζορμπά» που χόρεψαν οι φοιτητές, ενθουσιάζοντας και τους πολλούς μη-ομογενείς φοιτητές που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση. Την επιμέλεια και στήριξη της εκδήλωσης είχε αναλάβει η καθηγήτρια  και υποδιευθύντρια  του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών,  Δρ. Μαρία Αθανασοπούλου. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή «Αναμνήσεις»)
  • Φωτογραφία: Αναμνήσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος