Αναβολή εξετάσεων πιστοποίησης της ελληνομάθειας σε όλο τον κόσμο λόγω κορονοϊού

Την αναβολή των εξετάσεων πιστοποίησης ελληνομάθειας του Μαΐου 2021 τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε με κατεπείγουσα ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η συνεχιζόμενη κρίσιμη κατάσταση, η αβέβαιη εξέλιξη του τρίτου κύματος της πανδημίας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο και η δηλωθείσα αδυναμία διενέργειας εξετάσεων σε μεγάλο αριθμό εξεταστικών κέντρων για δεύτερη συνεχή χρονιά επιβάλλουν τον επαναπροσδιορισμό του αρχικού προγραμματισμού μας και  μετάθεση των εξετάσεων του Μαΐου 2021.

Η νέα εξεταστική περίοδος θα οριστεί για την 1η εβδομάδα του Οκτωβρίου 2021. Οι ακριβείς μέρες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας, https://www.greek-language.gr/certification/node/15.html

Για τη νέα εξεταστική περίοδο θα υπάρξει και νέα περίοδος εγγραφών (από 1 έως 28 Ιουνίου 2021). Σχετικά με τις εγγραφές:

Όσοι/Όσες έχουν υποβάλει αίτηση και έχουν καταβάλει εξέταστρα, η αίτηση τους θα μεταφερθεί αυτόματα για τη νέα εξεταστική.

Όσοι/Όσες έχουν υποβάλει αίτηση, αλλά δεν έχουν καταβάλει εξέταστρα, μπορούν να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους μέχρι τις 21/3/2021 ή να περιμένουν τη νέα περίοδο εγγραφών.

Όσοι/Όσες δεν έχουν υποβάλει αίτηση, θα περιμένουν τη νέα περίοδο εγγραφών (από 1 έως 28 Ιουνίου 2021), οπότε θα είναι ενεργή και η πλατφόρμα των εγγραφών, https://www.greek-language.gr/certification/application/index.html

Πηγή: Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος