Αυστραλία: Τριάντα υποτροφίες σε παιδιά Ουκρανών μεταναστών για τα σχολεία της Αρχιεπισκοπής

Προς έμπρακτη υποστήριξη του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας προσφέρει, μεταξύ άλλων, 30 υποτροφίες σε παιδιά Ουκρανών μεταναστών, κατά προτεραιότητα, για να μαθητεύσουν στα σχολεία της.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τις εργασίες της πρώτης ημέρας της 13ης Σύναξης των Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, η οποία πραγματοποιείται χθες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη29 Μαρτίου υπό την Προεδρία του Σεβασμιότατου Αρχιεπίσκοπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

“Με πόνο ψυχής και βαθιάς οδύνης παρακολουθούμε τα γεγονότα στην Ουκρανία και προσευχόμαστε για τις ψυχές των Ουκρανών και Ρώσσων αδελφών μας, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στον άδικο πόλεμο που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα στην ευλογημένη Ουκρανική γη. Παρακαλούμε τον κλήρο και το λαό μας εδώ στην Ωκεανία να προσεύχονται για την κατάπαυση του πολέμου, ενώ κάνουμε έκκληση προς τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον του Θεού και της ιστορίας και να σταματήσουν αμέσως τον πόλεμο” αναφέρεται μεταξύ άλλων στο στη σχετική ανακοίνωση.

“Πέρα από τις προσευχές μας και την ηθική μας συμπαράσταση προς τους Ουκρανούς αδελφούς μας, προσπαθούμε να είμαστε δίπλα τους και έμπρακτα. Για τον λόγο αυτό – και μεταξύ άλλων – προσφέρουμε 30 υποτροφίες σε παιδιά Ουκρανών μεταναστών, κατά προτεραιότητα, για να μαθητεύσουν στα σχολεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Τέλος, παρακαλούμε τον Θεό της ειρήνης να φωτίσει τους υπευθύνους να καταπαύσουν τα πυρά του πολέμου και η Ουκρανία να εορτάσει ανάσταση προ της ενδόξου Αναστάσεως του Χριστού μας” καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος