Εκδηλώσεις στη Μελβούρνη για την Μεγάλη Πυρκαγιά της Σμύρνης

Το Συμβούλιο Εθνικών Κοινοτήτων Ντέρμπιν (DECC) σε συνεργασία με την οργάνωση Επιστροφή στην Ανατολία (Return To Anatolia -RTA) και τη Συντονιστική Επιτροπή των Ποντιακών Οργανώσεων Μελβούρνης διοργανώνει εκδήλωση μνήμης με τίτλο «Μνήμη της Μεγάλης Πυρκαγιάς της Σμύρνης» τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων της Σμύρνης το 1922.

Η συγκέντρωση θα εστιάσει στα γεγονότα πριν και μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της Σμύρνης στις 13 Σεπτεμβρίου 1922 και στις θηριωδίες εις βάρος των Ελλήνων και των Αρμενίων χριστιανών στις κοινότητες της Σμύρνης. Στόχος των διοργανωτών είναι να δοθεί η  ευκαιρία στις οικογένειες των επιζώντων να συγκεντρωθούν εκφράζοντας την συλλογική υποστήριξή τους. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τη συγκέντρωση μπροστά στο Κοινοτικό Μουσείο του Ντέρμπιν και στη συνέχεια συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Πρέστον για τα μνημόσυνα και τις παρουσιάσεις. 

Το Συμβούλιο Εθνοτικών Κοινοτήτων Darebin (DECC) είναι το κορυφαίο όργανο για τις εθνοτικές κοινότητες εντός του δήμου Darebin στην Πολιτεία της Βικτώριας.

Παράλληλα, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί έκθεση φωτογραφίας για τη Μικρασιατική Καταστροφή και τα θύματα της γενοκτονίας στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Πρέστον, με παρουσίαση του καθηγητή Stavros Terry Stavridis.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή «Νέος Κόσμος», DECC)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος