Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στην 53η ΔΕΒ Καΐρου

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στην 53η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής-Μέσης Ανατολής, εκπροσώπους από τα Αιγυπτιακά Πανεπιστήμια του Καΐρου και μαθητές από την Αμπέτειο Σχολή.

Στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας οι μελετητές στις εισηγήσεις τους εξετάζουν τα ιστορικά στοιχεία της παρουσίας της Ελληνικής Γλώσσας στην Αίγυπτο, με αναφορά στις ελληνικές εκδόσεις της Αιγύπτου διαχρονικά και την Αιγυπτιώτικη λογοτεχνία, τη διδασκαλία των Ελληνικών ως ξένης γλώσσας στην Αίγυπτο, αλλά και τα ίχνη της Αραβικής γλώσσας στα Ελληνικά και της Ελληνικής στα Αραβικά.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στην 53η ΔΕΒ Καΐρου

Μαθητές της Αμπετείου Σχολής, του αμιγούς Ελληνικού Σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Καϊρου, θα διαβάσουν ποιήματα των Δ. Σολωμού, Κ.Π. Καβάφη, Στρ. Τσίρκα και Γ. Σεφέρη υπό την καθοδήγηση των καθηγητών της Σχολής κ. Γιώργου Κοκορέλη και Ελένης Μουμούρη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας εορτάζεται επισήμως στις 9 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος