Ενίσχυση ύψους 15 εκατ. δολαρίων προς τον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ από το ΙΣΝ

Μεγάλη δωρεά, ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, προς τον  Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποπεράτωσης του καινούργιου κτιριακού συγκροτήματος στο Uniondale της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», η  υλοποίηση της δωρεάς αποτελεί όραμα και πρωτοβουλία του προέδρου του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλου, ο οποίος την προώθησε εκτιμώντας την μέχρι τώρα υποδειγματική  λειτουργία  του Οίκου Ευγηρίας και παρά την αρνητική εμπειρία που είχε το Ίδρυμα με την άρνηση της δωρεάς των 25 εκατομμυρίων προς το Σχολείο του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας.

Μιλώντας στον «Ε.Κ.» ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος τόνισε πως η αγάπη προς τον Ελληνισμό και την Ελληνική Κοινότητα σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου είναι μεγάλη και δεν μπορεί να την χαλάσει κανένας ιδιώτης από όπου κι αν προέρχεται. Σημείωσε ότι ο  Οίκος του Αγίου Μιχαήλ συγκαταλεγόταν  στις πρώτες δωρεές που είχε χορηγήσει το Ίδρυμα πριν από είκοσι και πλέον χρόνια, ενώ υπογράμμισε το σημαντικό έργο του Επισκόπου Φασιανής, Αντωνίου ο οποίος, όπως είπε, συνέβαλε με το πάθος του στην καλή λειτουργία του Οίκου.

«Όπως βοηθούμε για τα παιδιά, βοηθούμε και τους υπερήλικες, αυτοί είναι και οι αδύναμοι τομείς της ανθρωπότητας μας, όταν γεννιέσαι και όταν μεγαλώνεις που χρειάζεσαι βοήθεια και υποστήριξη» είπε ο κ. Δρακόπουλος. Στην ίδια συνέντευξη, ο διευθυντής Προγραμμάτων και Στρατηγικής του ΙΣΝ, Στέλιος Βασιλάκης τόνισε ότι το Ίδρυμα Νιάρχος αναγνωρίζει τις ανάγκες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και  έχει και μία μακροχρόνια παράδοση να προσφέρει σε  παρόμοιους  τομείς, υπογραμμίζοντας παράλληλα και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει  ο Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζέσκακη

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος