Επιχορήγηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας για τρεις Έλληνες ερευνητές

Τρεις Έλληνες ερευνητές, ένας από ελληνικό πανεπιστήμιο και δύο που διδάσκουν σε πανεπιστήμια άλλων ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβάνονται στους συνολικά 166 επιστήμονες οι οποίοι κρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας άξιοι επιχορήγησης στο πλαίσιο του προγράμματος Απόδειξη της Αρχής Λειτουργίας (Proof of Concept Grants).

Πρόκειται για τον Ιωάννη Τσαμαρδίνο, καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος επιλέχθηκε για το πρόγραμμα AUTOCD (Building the First Automated Causal Discovery Platform), καθώς και τους Γεράσιμο Κωνσταντάτο του Ινστιτούτου Φωτονικών Επιστημών της Ισπανίας και Ιωάννη Παπακωνσταντίνου του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου.

Κάθε επιχορήγηση ανέρχεται σε 150.000 ευρώ και έχει ως στόχο να βοηθήσει τους ερευνητές και τους επιστήμονες να περάσουν από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της πρωτοποριακής έρευνάς τους στα πρώτα στάδια της εμπορικής αξιοποίησης. Δικαίωμα στην επιχορήγηση αυτή έχουν μόνο ερευνητές που έχουν προηγουμένως χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, μέσω επιχορηγήσεων εκκίνησης, εδραίωσης, προηγμένης έρευνας ή συνέργειας.

Συνολικά για την τρέχουσα περίοδο, αξιολογήθηκαν 348 προτάσεις και εγκρίθηκαν σχεδόν οι μισές (48%). Οι περισσότερες χρηματοδοτήσεις αφορούν ερευνητές στη Βρετανία (22), στην Ιταλία (21), στο Ισραήλ (18), στη Γαλλία (15) και στη Γερμανία (13), ενώ από μία πρόταση εγκρίθηκε για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος